Avklarat kvallopp

Tiger Woodland genomförde sitt kvallopp utan problem. Han skötte sig fint men då han var väldigt nerdövad blev han trög. Nu siktar vi på start hemma i Kalmar den 29 januari.

Nyförvärv och kval i Kalmar

I december anlände nyförvärvet Tiger Woodland (se bild). Han är en 3-årig valack efter Blixt Pointer. Han har nu varit hos oss i några veckor och skött isig fint i träningen. Ikväll väntas kvallopp för hans del. 

I november kom Hot Puma till stallet. Hot Puma är en 5-årig ostartad dam efter Exploit Caf. Hon låg efter med träningen när hon kom, men tar åt sig jobben bra och blir bättre och bättre. 

Åby-resa

Förra veckans resa till Jägersro resulterade i en andraplats och en fjärdeplats. Både Donny Ligus och Hekate Sund fick göra grovjobbet i dödens och jag tycker att båda två stod för klart godkända prestationer.

Imorgon torsdag åker jag till Åbytravet med Hekate Sund. Det känns som att hon har tagit jägersrostarten på ett bra sätt och med det loppet i kroppen ska hon ha gått framåt formmässigt. Hekate hade tyvärr otur med spårlottningen ännu en gång. Stefan Söderkvist får prova framåt från start och så får vi hoppas att de kan hitta ner i ett vettigt slagläge. Eventuellt rycker vi skorna den här gången om banan är fin och känslan är att det i så fall ska kunna ge en extra växel. Klaffar det med positionerna i loppet ska en plats bland de tre vara realistiskt.

Två hästar till start på Jägersro

På tisdag lastar jag två hästar och åker till Jägersro.

Först ut är Hekate Sund som gör sin första start i min regi. Hekate har haft problem med en trampskada, men nu har hon tränat på rejält ett par veckor och hon känns riktigt fin. Formen är nog inte riktigt där ännu och spår tolv drar även ner chanserna en del. Toppkusk i vagnen och det faktum att jag har en häst jag tror mycket på framöver, gör att jag ändå tror att hon är bland de tre i mål.

Donny Ligus var jag nöjd med i första starten hos mig. Han höll ihop travet bra och hade gott om krafter kvar i mål.  Nu kommer han ut i ett lärlingslopp med duktiga Robin Swedberg i sulkyn. Han är snabb från start och borde kunna få ett fint lopp. Sköter han sig är han med långt framme.

Andelshästen Loke Nalan

Loke Nalan hemsida vitt

Finns det gemensam nämnare mellan unghäststjärnan Wilma Nalan (1 009 388 kr), derbyhästen Baloo Nalan (827 880 kr) och rikstotovinnaren Dunder Nalan (794 300 kr).

Alla är helsyskon med ettårige Loke Nalan – som finns i min träning.

Nu ger jag er chansen att bli delägare i denna lovande unghäst. 20 andelar finns till salu för 2500 kr (moms 500 kr återfås). Därefter blir månadskostnaden ca 650-700 kr/andel. Då ingår administrativa avgifter, insatser för årgångslopp, försäkring, träning, tävling samt övriga kostnader för hästens vård.
Easy KB sköter det ekonomiska upplägget och jag är ansvarig för träningen.
Loke Nalan är redan inkörd och tränas för fullt i skogarna kring Trollabo.

Det är en pigg och nyfiken häst. Han är mycket lik sina syskon utseendemässigt och jag har stora förhoppningar på att han kommer nå deras höjder, och kanske än bättre, på tävlingsbanan.

Är du intresserad?
Hör av dig till mig så skickar jag hem ett köpanbud eller boka andel direkt via www.easykb.se
Gör det kvickt, andelarna börjar redan att gå åt.

Två nya hästar med hem till stallet.

Tre intensiva dagar på kriterieauktionen i Stockholm är nu till ända. I torsdags ropade jag in den svarta hingsten Headwaiter. Han har en guldkantad stamtavla med Andover Hall som fader, Hells kitchen Sisu som moder och ingen mindre än Yankee Glide som morfar. Headwaiter kommer inom kort att säljas ut som andelshäst.

Ny häst i träning är också 1-års hingsten Holdyourhorses efter Scarlet Knight. Holdyourhorses ägs av Stall Mörklund i Sundbyberg, ett härligt gäng genuina travexperter.

Snart dags för Kriterieauktionen

455 hästar finns till försäljning under tre intensiva dagar på Solvalla i samband med Kriteriet. Jag har haft auktionskatalogen som huvudkudde sedan den damp ned i brevlådan. Självfallet har jag hittat mängder av intressanta hästar och jag hoppas få några av dem med mig hem till stallet i Trollabo.

Är du intresserad av att hitta en blivande stjärna tillsammans med mig?
Har du redan sett ut en intressant häst?

Hör av dig till mig. Jag finns på plats i Stockholm under auktionsdagarna.

Kul avslutning på amatörkarriären!

Efter en längre tid som lärling valde jag att byta till amatörlicens den sista tiden hos Fredrik Persson.
Det gav mig möjlighet att köra fler lopp och jag avslutade karriären med en riktig höjdare. Tillsammans med Det är K.H.K. Boko tävlade jag i amatör-SM.
Vi vann uttagningsloppet på hemmaplan efter en stark avslutning. Hästen travade visslande snabbt över upploppet och vi hann dit precis innan mållinjen.

Väl i semifinalen fick vi ett tiondespår och var därmed utlämnade till vad konkurrenterna hittade på. Återigen avslutade stoet riktigt bra och en fjärdeplats säkrade en plats i finalen.
Det blev bakspår på nytt och när Radysin America avslutade i 1.10-tempo var vi chanslösa. Det Är K.H.K. Boko avslutade ändå mer än bra och vi knep en pallplats med mersmak.

En kul avrundning på min korta amatörkarriär.

Ny hemsida!

Välkommen till min nya hemsida! Här kommer du hitta nyheter och information om min verksamhet och vilka hästar jag har i träning.